Förstora rummet med en spegelvägg

Allt kommer tillbaka. Nåja, inte allt kanske, men det vi en gång tyckt riktigt mycket om vill vi gärna se igen. Spegelväggen har fått en ny chans efter 30 år på hyllan. Nu är den hetare än någonsin – fast i nygammal tappning så klart.

Varför ska jag sätta upp en massa speglar på väggen?

OBS! Detta är endast en kostnadsguide. Vill du direkt få kontakt med företag för offert kan du använda HelpHero.se, där du kostnadsfritt får prisförslag från flera lokala expertföretag.

Det finns ett par fördelar: 

OBS! Detta är endast en kostnadsguide. Vill du direkt få kontakt med företag för offert kan du använda HelpHero.se, där du kostnadsfritt får prisförslag från flera lokala expertföretag.
  • Rummet känns större. En spegelvägg passar perfekt för dig som bor trångt eller exempelvis har ett litet vardagsrum. Bäst gör sig speglarna vid ett fönster eftersom att de då reflekterar utomhusmiljön. 
  • Det blir en snygg dekoration. Istället för tavlor kan du fylla väggen med speglar som skapar ett ”levande” konstverk av ditt hem. 
  • Det är relativt billigt. En spegel som du köper på en sida som Blocket behöver inte kosta mer än 100 kronor – betydligt billigare än den där postern du beställde online och som du nu måste köpa en måttbeställd ram till för ett par hundralappar. Det tar oss till nästa fördel…
  • Du slipper köpa ramar! 
Kvinna speglar sig i en liten rund spegel.

Vilka speglar ska jag köpa?

Liksom lampor, kuddar och tavlor är det mångfald och en snygg mix av olika storlekar och former som gäller för att lyckats:

  • Täck en vägg med sexkantiga spegelglas som limmas direkt på väggen och kombineras till olika mönster. Hönefoss från IKEA är ett bra exempel på flexibel spegel som inte kostar så mycket. 
  • Satsa på ovala speglar. På Home Home hittar du en oval spegel med ram av metall för 249 kronor. Om du är ute efter en lite mer exklusiv spegel kan du kolla in Confident Livings sortiment. Där hittar du bland annat en dekorativ (handgjord) spegel med träram för 1 000 lappen. Eftersom att ovala speglar var väldigt vanligt förr i tiden är vårt råd att kika in på sidor som Tradera och Blocket innan du köper en spegel i butik. Där kan du hitta riktiga fynd!
  • Köp den populära runda spegeln. Det råder inte direkt brist på runda speglar i butikerna just nu. Du hittar ”SOL” spegeln med guldram på Jotex för 1 699 kronor. 
  • Köp en spegel utan ram. På Rum21 hittar bland annat en rund spegel från House Doctor utan ram för 825 kronor och på IKEA finns den rektangulära spegeln Minde för 199 kronor. 

Läs mer: Renovera ditt kök i rätt stil!